S5/JA-046 Znojilski vrh

Moderator: s58r

S5/JA-046 Znojilski vrh

OdgovorNapisal/-a s53xx » 09 Maj 2019, 21:30

Če hočeš razkuriti svojo ženo jo pelji na Znojilski vrh :)
Opravke v Železnikih sva skupaj z "našo" izkoristila tudi za napad na Znojilski vrh. Ker je bila odločitev »na hitro«, sem seveda zjutraj samo prebral opise drugih oz. enega, pa še pri tem je slikomat popapcal slikice. Svojih smeri nisem niti gledal, ker sem videl, da gre za strm hrib brez pohodniških poti. Skratka sledim Bojanovemu opisu in parkirava pri »trafo« postaji na začetku Znojil. Hodiva in sproti bereva opis in nekako najdeva začetno nekakšno potko katero kaj kmalu izgubiva. Pot postaja vse strmejša zato se vzpenjava poševno proti vrhu in to pod skalnimi gmotami. Mestoma je zelo strmo in drsi, mestoma pa recimo solidno a vseeno ima celo štirinožec probleme, kaj šele naša, ki je kar pihala in norela name. Tik pod grebenom se še vzpneva čez travnik in potem še nekaj časa po lepi potki levo po grebenu do vrha.
Vrh nič kaj posebnega, ne gosto porasel zato posledično tla pokrita s travo in listjem. Za 2m prinesem še 20W linearček in slim jim anteno in tako veselo naredim celo nekaj zvez iz te »luknje«. 40m super, 30m-slabo, 20m -še slabše.
Za povratek prižgeva nekaj navigacij na telefonih. Vse naju usmerjajo direktno navzdol, kjer naj bi se 200m nižje priključila na neko pot. Kakšna je ta pot ne vem, vem pa, da noben od naju ni hotel direktno iz vrha navzdol ker je bilo skoraj prepadno. Odločiva se za povratek po grebenu, ki se je izkazal sicer za zelo dolgega, vendar pa veliko bolj zmernega kot bilo kaj drugega (glej zadnjo sliko). Če bi še enkrat napadal ta vrh bi izbral točno to smer za pristop in avto pustil pri, na sliki, rdečem P-ju.
Znojilski vrh dolgo ne bo dolgo pozabljen in vem, da se tja gor ne vrnem nikdar več.
Nekoliko več slikc spodaj:

Slika
Na izhodišču

Slika
Tabli na izhodišču desno ob zgornji poti

Slika
Strmo

Slika
Še bolj strmo

Slika
Na vrhu

Slika
Na vrhu

Slika
Vlaka, slikana pri spustu ki pripelje malo nad 900m višine

Slika
Vzpon, rdeča je približno narisana, modra je dejansko sled GPS-a (track)

Slika
Spust
s53xx
 
Prispevkov: 302
Pridružen: 16 Jun 2008, 10:26

Vrni se na JA - Julijske Alpe

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron