S5/JA-062 Mahavšček (Veliki Bogatin)

Moderator: s58r

S5/JA-062 Mahavšček (Veliki Bogatin)

OdgovorNapisal/-a s53xx » 01 Jan 2019, 21:50

Ponovno se je naredil dan in glede na to da sem bil dan prej na recimo temu dolgočasni Kranjski rebri, sem si tokrat zadal večji cilj – Mahavšček.
Malo čez šesto uro zjutraj z svetilko na glavi startam od slapa Savica proti Komni in direktno naprej na "bohinjska" Vratca, tam si nataknem dereze in jo mahnem direktno po grebenu na vrh. Postavim opremo, poglasim postajo in se udobno namestim potem pa…pogledam proti drugemu vrhu. Pa to ne more biti res. Sumljivo, ravno prav višji vrh je nasproti mene, pa še neka vpisna skrinjca se vidi. Šele sedaj pogledam zemljevid na telefonu, vključim GPS in ja, zgrešil pravi vrh. Temu je namreč manjkalo slabih 30m (bil sem na Bogatinu), seveda sem se takrat spomnil opisa S56JAZ-a, ki dobro opiše kako se lahko po južni strani izognemo tega vrha, a sem bil prej očitno preveč utrujen, da bi mislil na to.
Skratka pospravim opremo in dol in gor in po uri sem že na frekvenci na Mahavščku. Vrhunska zadeva Mahavščka je cev, ki nam kot nalašč služi za polagalko. Res priročno, ni kaj. Tudi sicer je prostora kar nekaj.
Na frekvenci zelo živahno, predvsem na KV. Na UKV pa sem, kot ste pri meni že vajeni, zopet imel težavo s tehniko. Kitajc je bil neposlušen na (pre)dobri anteni. Vse zveze zato naredim kar na palčko. Kljub temu, da me je čas zelo priganjal se odločim za drzno potezo in se vračam proti vzhodu mimo vrha Škrli in proti planini Govnjač. Ta pot mi je vzela ogromno energije in časa, saj je bilo kar nekaj gaženja in iskanja prave poti, saj so se markacije videle le tam pa tam.
Na Komni si privoščim osvežitev, potem pa v dolino z »čelko« na glavi.

Slika
Boh. jezero v megli

Slika
Cilj na vidiku

Slika
Pogled iz Bogatina proti Mahavščku

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Na planini Govnjač
s53xx
 
Prispevkov: 302
Pridružen: 16 Jun 2008, 10:26

Vrni se na JA - Julijske Alpe

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron