Stran 1 od 1

S5/JA-033 Ciprnik

Objavljeno: 04 Sep 2015, 14:19
Napisal/-a S56LXN
Kot Miloš, sem se tudi jaz lotil 1747m visokega Ciprnika iz Planice. Pred Olimpijski športnim centrom Dom Planica sem v senci pod drevesi parkiral, pred Domom zavel desno, za baliniščem levo, nato pa rahlo navzgor po suhi strugi. Možic pod drevesom kaže pot navzgor in potem ne moreš zgrešiti.
Na Hribi-net piše, da je do RTV hiške 15 minut, do vrha pa 2 uri in četrt. Do vrha sem hodil 5-10 minut manj, a do te hiške sem rabil dobrih 25 minut!? Tu je lep pogled na skakalnice.

Slika

Slika


Pot vodi večinoma v senci v ključih navzgor, nekaj pa po robu grape po soncu. Malo tudi po ravnem, da zajameš sapo, pa tudi po malem dol in gor. Na poti je tudi nekaj podrtih dreves. Čez nekatere lahko stopiš, pod nekaterimi pa se moraš s polagalko ob nahrbtniku še bolj ponižno prikloniti. Sem ter tja je ob poti tudi kakšen možic, zgornji del poti pa je tudi markiran.

Slika

SlikaVmes je lepo viden Jalovec, od razpotja pa je do vrha še slabe pol ure.

Slika

Slika


Tu se strmejša pot vije po soncu, na manjših skokih pa so lesena in kovinska pomagala.

Slika

Slika


Na vrhu ni prav veliko prostora. Srečo sem imel, da sem bil sam. Manjšo polagalko za 2m sem privezal v ruševju, večjo za KV pa sem sidral v škatlo za vpis, drugo v rogovilo in tretjo vrv v ruševje.
Na 2m sem naredil skromnih 8 zvez in eno na 4m spet s Francijem, z Branetom se pa na 4m nisva slišala. Čudno, z Bleda? S2S zvezi sta bili še z IHX-om s Kočne in Jožetom S51TX s Krofičke. Na KV pa katastrofa: na 40m SSB se mi kljub spotu ni oglasil nihče, na 20m nisem slišal nekoga s SOTA vrha. Potem pa se mi je oglasil na 2m Marko OE/S57MS/p iz OE/ST-001, s katerim sva naredila zvezi še na 6 in 10m.
Razgledi na okoliške hribe so čudoviti, menda še lepši, kot s Slemena.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika73, Bojan