S5/JA-053 Senica

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/JA-053 Senica

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

S5/JA-053 Senica

Za prvo zimsko aktivacijao sem izbral hrib Senica med Bačo, Mostom na Soči in Ljubinjem. Mislil sem ga že aktivirati po Mrzlem vrhu, pa se takrat ni izšlo.
Vrh je visok le 658m, da si dodatnih zimskih točk ne zasluži, je pa bila tu prava zima s snegom. Z avtom spet čez Petrovo Brdo, v Kneži sem zavil desno skozi Podmelec in Hum v Ljubinj. Tam sem malo pred odcepom za Kobiljo glavo zavil levo po zasneženi gozdni poti. Zadnji del je bil bolšji strm kolovoz. Pred ostrim desnim ovinkom sem parkiral izven kolovoza in odšel naprej v smeri vožnje, takoj nato pa levo v hrib do grebena, kjer so bili že lepi razgledi proti severu na hribe. Od tu je vodila široka pot do velikega ograjenega pašnika. Tam so ob gozdu stali trije voli. Kar zasmilili so se mi, saj je bila vsa trava pod snegom debeline 10cm. Malo sem pa le pogledoval nazaj k njim, če ni vmes kakšen bik, ki bi ga lahko zdražil s svojo prisotnostjo. Nikoli ne veš.


Slika

Slika

Slika SlikaNa vrhu tega travnika je dobro viden prehod kozi gozd na manjši ograjen pašnik, od tu naprej pa se gre proti vrhu malo strmejše skozi gozd. Sam sem hodil na začetku malo bolj desno, kjer je bil gozd redkejši. Kakšne poti nisem opazil. Od avta do vrha sem hodil le pol ure. Tudi sam vrh je porasel z gozdom. Čeprav ni več listja na drevesih, ni prav lepega razgleda z vrha.

Slika Slika

Slika Slika Slika

Na vrhu je med drevesi nekaj prostora za antene. Polagalko z žično anteno sem prislonil kar na veje bližnjega drevesa. Tedaj sem opazil, da nimam s seboj mobija. Tako s spotom ni bilo nič. Kriza! Na 40m SSB sem komaj uspel narediti 2 zvezi z DL, končno pa se mi je oglasil še Franci S57ILF. Po dolgem klicanju v prazno sem začel CQ-jati še na 20m in takoj naredil zvezo z enim Špancem in to je bili tudi vse. Po dobri uri sem obupal in spokal. No, vsaj 4 zveze pa le imam, minimum za uspešno aktivacijo. Se mi je pa že zgodilo, da brez spota nisem naredil nobene zveze (BR-029)!

Nazaj grede se je z velikega travnika lepo videlo na zasnežene hribe: Krn, Kobilja glava, Rodica, …

Slika SlikaDobro je bilo, da sem parkiral izven kolovoza, kajti višje je nekdo sodeč po kolesnicah v snegu vozil. Mogoče pa so prišli po tiste prezeble vole. Navzdol nisem šel mimo njih, ker sem šel po bližnjici naravnost proti avtu.

Med vožnjo domov sem si šel ogledat še 62m visok slap Sopota med Humom in Podmelcem.

Slika Slika


73 do naslednjič, Bojan

Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

Re: S5/JA-053 Senica

Odgovor Napisal/-a s57xx »

No, vsaj nekdo ima še čas, da rešuje SOTA aktivnost - tako glede aktivacij kot poročil ;)
Jure S57XX

Odgovori