S5/ JA-029 Debela peč

Moderator: s58r

Odgovori
S56IAA
Prispevkov: 4
Pridružen: 19 Avg 2009, 06:47

S5/ JA-029 Debela peč

Odgovor Napisal/-a S56IAA »

V sredo 24. marca so nam obetali lep dan, ki ga je bilo treba izkoristiti za bele užitke. S prijateljem Cenetom sva se odpravila na Pokljuko. Pri Mrzlem studencu sva zavila desno na pot, ki vodi proti spomeniku na planini Ravne. Cesta je poledenela v živo. (svetlo moder led). Do spomenika se da pripeljati, čeprav so ponekod globoke kolesnice . Tu sva nataknila smuči in « pasja vprega » ( kože, ki jih prilepimo na drsno ploskev na smuči, da se lažje vzpenjamo ) naju je ponesla mimo planine Lipanca in Blejske koče na vrh Debele peči (2014 m)

Slika

Debela peč je zelo primeren cilj predvsem takrat, ko nam grozijo plazovi v drugih strmih pobočjih. Letos je še posebno nevarno in tudi sedaj je še vedno precej velika nevarnost plazov ali zdrsov. Ta hrib ima le nekaj nevarnih mest, ki pa se jih da z pametno presojo izogniti. Torej odločitev za ta dvatisočak ni bila slučajna. Posebno še, ker je tudi turnosmučarski raj okoli planine Lipanca. Pa še SOTA vrh je, ki prinaša kar nekaj točk – in še bonus! Povračilo za preliti znoj.

Slika

Oglašal sem se na standardnih frekvencah na 2 m ( 7 QSO) in 70 cm (5 QSO). Napravil sem tri zveze iz vrha na vrh z S56SFZ Danilom in S52Q Acom.

Slika

Dan je bil res čudovit in prav takšni razgledi na okliške vrhove v Julijcih, Karavankah vse do Kamniških .

343.htSlika

Odsmučala sva ter se povzpela še na Brda (2009 m). Razgledi še lepši smuka pa še kar – za razliko iz Debele peči, kjer je bila odlična.

Slika

Kmalu sva bila na zasluženem pivu v prijazni Blejski koči na Lipanci ter odsmučala po gozdu vse do avta. Med potjo sva ugotovila, da sva res prava mladeniča, ki skupaj štejeva na ta dan 150 let.

Slika

Vsem lep 73 Marijan

Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

Re: S5/ JA-029 Debela peč

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Lepo, res lepo ... sploh pa za taka mladca :D
Jure S57XX

Odgovori