S5/JA-015 Veliko špičje (Lepa špica)

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 335
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

S5/JA-015 Veliko špičje (Lepa špica)

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Lepo špičje je bil del moje dvodnevne turce preko Zadnjega Vogla. Prenočil oz. bivakiral sem pod Malim špičjem na višini cca. 2100m. Nadaljujem takoj ko se zdani. Jutro je bilo čudovito.

Slika
Ledvička še v senci

Pot proti Lepi špici gre preko Malega špičja in naprej po grebenu v smeri juga. Pot je dokaj lahka, pogosto markirana, vendar so markacije že stare in slabo vidne, zato je treba biti nekoliko pazljiv. Glede na slabo prespano noč, mi je bilo še najbolj odveč hoditi gor in dol po grebenu. Do vrha se je tako nabralo kar nekaj višincev.
Slika
Po grebenu gor in dol.

Slika
Lep pogled čez Luknjo proti Karavankam.

Vrh je lep, prostoren, z vpisno skrinjico. Kaj je v njej nisem gledal. :)
Slika
"Klasična SOTA slika"

Kup kamenja nam zopet služi za zataknitev polagalke. Ker je bil dopoldan so zveze kar letele v log. "Naklofal" sm se k "tavelk".
Bolj kot proti osrednji Sloveniji je vrh odprt proti primorju, vendar tam skorajda ni lovcev, zato je bila UKV bera bolj slaba, sploh pri moji opremi.
Pot me je vodila direktno navzdol do Koče pri sedmerih. Ta pot je spodaj v ravninskem delu pravi obup in, vsaj zame, zelo zoprna za hodit. Kraški svet in cca. 30cm podrastje oz. rastje naredi svoje - ne vidiš kam stopiš, pa še ves moker si. Poleg vsega, pa se pot kar vleče.
No na koncu razgledi seveda odtehtajo vse.
Slika
Slika
Še zadnji pogled na Lepo špico

No pot se je še bolj vlekla naprej vse naokoli Rušnate glave in preko planin Ovčarija, Dedno polje, Planine pri jezeru do križišča Vogar - pl. Blato - mojega izhodišča. Tam me prijazna domačinka pobere in odpelje vse do parkirišča v Srednji vasi. Hvala ji! Ne predstavljam si pešačenja dol po tistem asfaltu.

Odgovori