S5/GS-004 Resenik

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/GS-004 Resenik

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Naslednji vrh v Halozah je bil Resenik, ki se mi je zadnjič po Donački gori izmaknil. Leži SV od Donačke gore. V Stopercah južno od Majšperka bi moral zaviti na cesto, ki poteka severno od Resenika, pa nekako nisem našel ceste, ali pa je bila cesta speljana okoli neke hiše. Mislil sem, da je tam dvorišče, pa sem obrnil. Odpeljal sem se južno od Donačke gore skozi Sv. Jurij in Žetale, od tam pa proti zahodu in nato levo navzgor do zaselka Medgore. Tam sem obrnil in zapeljal nazaj par sto metrov in na začetku kolovoza parkiral.

SlikaPo kolovozu sem odšel navzgor po severni strani Resenika. Na 2/3 hriba je kolovoza zmanjkalo in sem zato zagrizel v kolena strmo navzgor, malo cikcak. Sam vrh je kar špičast, zato sem z vzhodne strani komaj prilezel nanj. Tudi tu je bilo skoraj 15cm snega, do vrha pa sem hodil dobre pol ure.

Slika

Slika


Ko sem bil na vrhu, le ni bilo tako špičasto, kot na prejšni fotki.
Polagalko z anteno sem naslonil na veje in naredil 11 zvez na 2m, od tega eno z E7. Med aktivacijo pa sem spet pozabil na fotografiranje.
Za silo je med drevesi dovolj prostora za antene. Mudilo se mi je še na en hrib, zato sem hitro zaključil in se vrnil navzdol po zahodnem grebenu, ki pa sploh ni tako strm, kot moj dostop.

Naslednji pristopniki: na Resenik z zahoda od Medgor po kolovozu, nato pa po potki po grebenu od zahoda proti vrhu. Tu je pol manj strmo kot tam, kjer sem rinil jaz.

73, Bojan

Odgovori