S5/GS-007 Rančka

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/GS-007 Rančka

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Do 615m visoke Rančke je kar daleč z naših koncev. Po AC do izvoza za Slovenske Konjice, skozi Žiče proti vzhodu do naselja Zbelovo. Nato pa po zelo ozkih cestah mimo vinogradov čez Zbelovsko goro. V vasi za turistično kmetijo na desni strani sem parkiral za zadnjo hišo na robu platoja. Sigurno se tam ukvarjajo z vinogradništvom, ker je bila pred kmetijo postavljena preša in velik sod.

SlikaOprtal sem si nahrbtnik s težko opremo in nad cesto zavil desno proti nekakšni zidanici. Tam pa navzgor malo levo, potem pa se je lepa pot nehala. Po strmini sem se prebijal navzgor skozi trnasto grmovje in robidovje. Vedel sem, da sigurno obstaja kje lažja pot, a trma je trma. Počasi se je grmovje in robidovje začelo redčiti in po hudi strmini sem lezel bolj levo in tako z zahodne strani hriba prilezel do skal.

SlikaZa tem skalovjem je strmina proti vzhodu na vrh malo popustila. V dobre pol ure sem dosegel vrh. Med drevesi je nekaj prostora za postavitev anten. Raztegnil sem spodnjo polovico polagalke in nanjo montiral X-30 in naredil v mrazu in močnem vetru le 7 zvez na 2m. Težji del opreme za KV tako nisem uporabil, na fotoaparat sem pa tudi pozabil. Ena fotka z vrha je pa le, ko sem opremo že pospravil.

Slika.Nazaj grede sem šel približno po isti poti, le nad vinogradi sem po zapuščenem kolovozu zavil desno in se med brajdami spustil naravnost do avta.

Slika
Ker pri parkiranju nisem videl nobenega od domačih, sem se sedaj šel tja opravičit. Ravno so polnili buteljke z vinom. Avto jih ni nič motil, smo pa takoj sklenili posel z modro frankinjo.

Naslednikom: potrebno je zaviti levo med vinogradi v hrib in po nekem kolovozu z zahodne strani priti pod vrh!


Hvala za zveze in spot.
Bojan

Odgovori