S5/GS-025 Sotinski breg

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/GS-025 Sotinski breg

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Po Serdiškem bregu včeraj sem se danes odpravil po jutranjem namakanju zopet na isti konec na Sotinski breg. Z avtom spet proti severu skozi Cankovo in Sveti Jurij do Sotine. Pred gostilno levo, takoj nato desno, pa spet kuj levo in po na novo asfaltirani ozki cesti na hrib. Po slabih dveh km sem pripeljal pod vrh, saj v vasi oz. nad vasjo nisem našel primernega parkirišča. Tako sem parkiral tik pod vrhom in v petih minutah mimo strogo varovanega skavtskega ranča tik ob meji z OE prispel na vrh. Saj vem, avto bi moral pustiti že v Sotini pred tisto hišo, kjer bog moli roko ven.

Slika

Slika SlikaSam vrh je kopast, travnat, kar dobra lokacija. Od avstrijske meje je oddaljen kakih 150m. Ker se je na vrh sušilo seno, sem obe polagalki postavil 30m zahodneje ob klopci. Južno od klopce je ograjena vremenska postaja, za klopco velike skale, severno po skoraj nov lesen razgledni stolp z napisom.

Slika

Slika

SlikaNa na pol prelomljeno polagalko sem montiral X-30, na drugo pa žično anteno za 7 in 14MHz. Na 2m sta se mi oglasila S52HB in S56F, slednji pa mi je priklical še S54L in S52S. s temi štirimi zvezami na 2m s tega konca sem bil že kar zadovoljen. Na 7MHz sem potem naredil še 10 zvez, od tega 4 S5. Na 14MHz so bile na vsem območju velike motnje, zato sem takoj odnehal. Na koncu sem imel še QSO z Andrejem S57NAD na 2m in 70cm, oboje 59+++. Škoda, da sem pustil postajo za 4m v avtu.

Slika
Pa še zanimivost ob poti nazaj grede do Radencev

SlikaProstora za antene je več kot dovolj, le na 14MHz so bile tokrat premočne motnje.
Hvala vsem za zveze, DF5WA pa še za spot.


73 do naslednjega hribčka v GS
Bojan

Odgovori