S5/GS-027 Lendavske Gorice

Moderator: s58r

Odgovori
s57x
Prispevkov: 272
Pridružen: 09 Jun 2008, 15:40

S5/GS-027 Lendavske Gorice

Odgovor Napisal/-a s57x »

Kadar se spomnim moje prve aktivacije »bivše« Križarke, mi gre vedno na smeh. Živemu človeku se lahko marsikaj primeri, posebno, če gre »na teren« brez ustrezne karte in znanja, pa še jezik zna biti ovira.
Žal Križarka v času tektonskih premikov ni dovolj zrastla, nadomestili so to trije bolj pridni hribčki.
Dopust v Moravskih Toplicah sem seveda nameraval izkoristiti za eno »pošteno« aktivacijo. Najprimernejši se mi je zdel vrh Lendavskih Goric. Oborožen z Garminom in znanjem s spleta, sem se »tistega lepega dne« podal na pot. Lepo je bilo samo »doma«, že pri Dobrovniku sem prvič preizkusil nove brisalce, bolj ko peljem proti jugovzhodu, temneje postaja, in tam zadaj za »mojimi« hribčki se pošteno bliska. Mislil sem, da se me bo nebo, tako dobro pripravljenega, usmililo. Pa ni bilo nič. Na kratko: do našega GS-027 je pot enostavna. Lendavskih Goric preprosto ne moremo zgrešiti, njihovega najvišjega vrha pa tudi ne! Že kmalu potem, ko zapeljemo v tiste spodobne klance, nas nove rjave table usmerijo proti Piramidi, najvišjemu vrhu našega hriba.

Slika

Slika

Slika
Parkiram tam zraven, tu je tudi avtobusna postaja, in zaman čakam, da se bo uvedrilo. Naredim par slik, po vsaki moram obrisati objektiv. Po pol ure gledanja v nebo, se vrnem v dolino po drugi poti. I´ll be back!
Smerokaz za Lendavo imam tik pred nosom. Vidi se, da je zemlja dragocena, tod ne delajo takih okljuk, kot v naših grapah. So pa klanci temu primernejši. Pa tudi brajde so drugače postavljene.

Slika

Že naslednji dan se spet podam na Piramido, tokrat v večjem številu. Tudi tokrat vreme ni najboljše, zato se zapeljemo do vrha. Bog se usmili moje grešne »sotaške« duše; če sem se že pripeljal na vrh, moram vsaj malo raziskati okolico. Ta je sila zanimiva. Da ne bom delal kakšne reklame in nevede kaj izpustil, vam prepuščam tozadevno branje kar na internetu. Tik ob naši točki je enkratna hiša vina Cuk.

Slika

Sprehod po levi cesti, mimo moje bodoče PPS, pripelje do prav zanimivih hiš.

Slika

Vsaj za naše oči, in v primerjavi z značilnimi knapovskimi hišami, tako drugačno arhitekturo.

Slika
Da bi PPS postavil ob piramidi in izkoristil tam postavljeni klopci, mi srce ni dalo. Pa tudi vertikalko bi težko postavil. K sreči pride naokoli gospodar, malo pomodrujeva, in hitro se zmeniva, kako in kaj.
Osvojim kup hlodov, ki jim je rok trajanja že nekoliko potekel.

Slika

Tudi tokrat veter kar lepo vleče, tiste črtice za SWR na 817-ki so kar živahne. Tistih par vatov in delavnik niso pravi pogoj za »gužvo«. Tudi prav, gotovo se bom še vrnil!


73 es cu Jurij, s57x

Odgovori