S5/CP-028 Grmada

Moderator: s58r

Odgovori
S57BNX
Prispevkov: 49
Pridružen: 25 Sep 2008, 16:32

S5/CP-028 Grmada

Odgovor Napisal/-a S57BNX »

Pet mesecev in pol je minilo od takrat, ko smo z družino prvič osvojili 676m visoko Grmado. To je bil celodnevni družinski izlet z vso ham opremo, ki je vredna dveh radioamaterjev. Tokrat pa sem se na Grmado odpravila s prijateljico. Miloš je kot lovec zavzel položaj ob KV in UKV postajah v najinem radioamaterskem kotičku in prežal na aktivatorje, ki jih na to prelepo nedeljo ni manjkalo. Meni pa srce ni dalo ostati doma. Cepetala sem že od jutra in premišljevala kako naj prijetno združim s koristnim. Ob 11h je padla odločitev. Z Živo greva na Grmado s SOTA oznako S5/CP-028. Iz objektivnih razlogov sem s seboj vzela samo UKV opremo.

Ob 12:30 parkirava avto pri gostilni Kovač, si na gojzarice natakneva dereze in zagrizeva v klanec. Westrova pot je v senčnih predelih snežena in poledenela, saj je bilo ponoči in še zjutraj -12°C. Z derezami se hodi brez težav. To pot sva že zdavnaj prej razdelili na tretjine. Spodnja tretjina je skalnata – plezalna, druga je skalnata, a oprijemanje z rokami ni več potrebno in tretja je najenostavnejša sprehajalna pot. Kmalu ugotovim, da od zadnjega vzpona na to isto Grmado nisem kaj dosti napredovala. Zima je pač storila svoje, da nisem več v najboljši formi. Bo treba nadoknaditi izgubljeno. Ne uživam pa zato nič manj.

Slika

Slika

Slabo uro potrebujeva za vzpon. Na vrhu okupirava klopco. Ker je drevje golo, je le ta obsijana s soncem. Počutim se kot na Havajih, v primerjavi s sobotno aktivacijo Vrhovčevega griča, kjer je vladala sibirska zima.

Slika

Ko prižgem postajo, sta na 23. simpleksu že Marjan in Mitja. Takoj naredimo summit to summit zvezo. V zadnjem času je tudi na UKV-ju takšnih zvez vse več. Takoj se tudi prično pojavljati prvi firbci. Živa jim po svojih najboljših močeh razlaga za kaj pri vsem tem gre. Jaz pa poskrbim za SOTA zastavico in pripravim vse ostalo za aktivacijo. Ko se Marjan in Mitja poslovita, je frekvenca moja. V 20. minutah se pogovorim z vsemi lovci, ki so čakali na drugi strani radijskih valov. Sledil je spust v dolino. Takoj sva istih misli. Spustiva se po isti poti, kot sva prišli gor. To je dobra šola za visokogorje. Zgoraj ni nobenega problema, celo snameva dereze, ker domnevava, da jih ne bova več potrebovali. A sva se ušteli. Po spodnji tretjini bi nama zelo koristile, a iz trme si jih ne nadeneva nazaj. Spust je trajal malo dlje kot vzpon, ker je spodnja tretjina zelo zahtevna. Sem pa odločena, da jo prehodim sama, brez pomoči. Včasih se obesim za kakšno vejo, oprimem se kakšne skale in dvakrat se po riti zapeljem po skalah in sva v dolini.

Slika

Presneto sem zadovoljna, da nama je uspelo. Več kot zasluženi sta novi dve aktivatorski točki. Odkup za kakšno drugo, ki ni tako prigarana.

73 & 88, Sabina S57BNX

Uporabniški avatar
s57gb
Prispevkov: 34
Pridružen: 12 Sep 2008, 18:57
Kraj: Podgorica pri Ljubljani JN76HC

Re: S5/CP-028 Grmada

Odgovor Napisal/-a s57gb »

bravo,pridna! :D
73 DE S57GB Antena je važna!

Odgovori