S5/CP-011 Pasja ravan

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

S5/CP-011 Pasja ravan

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Pasja ravan je bila svoje čase precej bolj visok hrib. Sedaj podatki pravijo, da ima 1029m. Za moj tokratni obisk je iskati vzrok čisto posebnem dogodku. V soboto zjutraj se je v Loki oglasil Boris, ki mi je poleg koledarjev pustil tudi flaško penine. Ta je obljubljena vsakemu aktivatorju, ki uspe aktivirati vse vrhove v nekem območju. Flaška je čakala, da Dejan S56WDN aktivira še svoj zadnji CP vrh – Pasjo ravan.

Dejan je svoj prihod na CP-011 napovedal za 13 uro po GMT. Ker sem imel čas, sem se po tri zimske pike na Pasji odpravil malo prej. Pot je standardna. Iz Loke do Poljan, tam levo čez most in naprej po cesti v smeri Črnega Vrha. Bolj se bližam cilju, bolj zimsko postaja vse skupaj. Deloma je zaradi kar močnega vetra cesta celo malo zametena, a gre brez problema, tako da se pripeljem najdlje, kar se je dalo. Kake posebne oznake za vrh Pasje ob cesti ni – vsak, ki je tam prvič, si bo moral pomagati z zemljevidom.

Slika

Tablice, ki nas usmerjajo na vrh, se pojavijo po parih minutah hoje. Postavljene so ob markirani pešpoti, ki pa tokrat ni še shojena. Zasnežena cesta nas hitro pripelje na plato, na katerem bi z lahkoto postavil nogometno igrišče, če ne celo dva – nobenih problemov z antenami. Po vrhu z vso silo pometa veter, zato zasedem strateško pozicijo med smrekami, pa še zračnik bunkerja pod mano mi služi za mizo. Evo, moja prva »stoječa« aktivacija.

Slika

Snega je ponekod več, drugje manj – odvisno, kako ga je odložil veter. Okoli PPS-a je dovolj trd, da brez problema drži kline, s katerimi sidram fiberglas. Vertikalka je kar hitro v luftu in zabava se lahko prične. Razen dveh, treh kratkih navalov vse poteka dokaj umirjeno. Uspe mi ena S2S zveza, naredim SV, kot svojo 40 DXCC državo s SOTA aktivacij, 20m tokrat ne obrodi sadov. Kar nekaj W in VE postaj, ki me ne slišijo. Pa drugič.

Slika

Ravno ko počasi ugotavljam, da sem naredil vse, kar se je dalo, pride zasedba UKV aktivatorjev – bodoči slavljenec S56WDN, pa S54KM, S58MU in še en Dejanov kolega, ki pa nima RA znaka (ime pozabil). Milan se loti KV-ja, medtem ko ostali trije postavijo PPS za UKV, ki se kasneje prelevi še v UHF.

Slika

Slika

Ko res ni bilo nikogar več, ki bi želel zvezo z Dejanom, sem lahko ugotovil, da je Dejan po vseh pravilih končal z CP obhodom – res včasih malo na silo in tudi z »glavo skozi zid«, a glavno, da se je vse srečno izšlo. Očitno je imel še največ problema z odpiranjem flaške. Morda tudi zato, ker je bila penina res dobro ohlajena. Termometer je kazal okrog –7 stopinj.

Slika

Skupno nazdravimo Dejanovemu uspehu in se počasi poberemo proti avtu. Nekateri fantje so skoraj podobni ledenim svečam – izgleda, da so malo slabo napravljeni za valjanje po snegu in vetru.

Sledil je spust v dolino, umik v toplejše prostore in tajanje ob skodelici vroče pijače. Kljub vetru in mrazu, je bilo vse skupaj kar prijetno doživetje. Boris je zjutraj pred klubom rekel: »Oblačno, veter in sneg – idealno za odhod v hribe.« Imel je prav, a smo se vseeno lotili nezahtevnega »hribčka«, za kam višje bi bila pa druga zgodba …

Še nekaj pretemnih slik (res je bilo temno) je tukaj.
Jure S57XX

s54q
Prispevkov: 317
Pridružen: 20 Maj 2008, 21:24
Kontakt:

Re: S5/CP-011 Pasja ravan

Odgovor Napisal/-a s54q »

Dejan čestitke. Kot sva se zmenila, dobro ohlajena penina. -7 stopinj je ravno prav. :D
Škoda, da ti jo nisem utegnil izročit v živo. Pa ob drugi priliki.

Varno naprej.

Lp Boris S54Q

S56WDN
Prispevkov: 35
Pridružen: 23 Jun 2008, 16:52

Re: S5/CP-011 Pasja ravan

Odgovor Napisal/-a S56WDN »

s54q napisal/-a:Dejan čestitke. Kot sva se zmenila, dobro ohlajena penina. -7 stopinj je ravno prav. :D
Škoda, da ti jo nisem utegnil izročit v živo. Pa ob drugi priliki.

Varno naprej.

Lp Boris S54Q
Boris hvala :) res je bla zaslužena....z odpiranjem mislem

filmček-klik na sliko
Slika

Odgovori