S5/CP-017 Gabrška gora in Pasja ravan S5/CP-011

Moderator: s58r

Odgovori
s56wrt
Prispevkov: 35
Pridružen: 02 Sep 2008, 20:19

S5/CP-017 Gabrška gora in Pasja ravan S5/CP-011

Odgovor Napisal/-a s56wrt »

Kaj naj bi počel človek v petek popoldne, ko sije sonce in točno ve, da je potem sobota in je prost. :lol:
Danes sem aktiviral najprej Gabrško goro potem pa še Pasjo ravan.

Gabrško goro sem "napadel" iz smeri Železnikov proti Luši, čez Jarčje brdo do Mlake in potem do domačije Zadobnik, kjer sem potem pustil avto. Takoj za hišo me je vodila pot čez velik travnik, levo proti gozdu nakar se je obrnila rahlo nazaj v desno. Takoj po prihodu v gozd sem naletel na čudovito markirano stezo, ki me je vodila tik do vrha.
Po vseh pripravah mojega shacka končno začnem. Naredim 9 QSOjev, hitro pospravim, ker je že kazalo na dež in "hajdi" nazaj do avta. :lol:
Od tukaj kar nazaj v dolino, na Log po poljanski dolini do odcepa za Hotovlja. Cesta me je vodila tik do pešpoti, kjer sem pustil avto. Do vrha je še cca. 15 minut markirane poti, ki te pripelje na razmočen vrh. Na hitro naredim 10 QSOjev, pospravim, zelo previdno in počasi nazaj do parkiranega avtomobila, ker se je že pošteno stemnilo. ;)

No fino cel dan me je spremljala sreča. :shock:
Ko sem se vozil z avtom je vsaj malo rosil dež, če že ni kar dobro nalival, malu preden sem se ustavil je dež ponehal :o tako, da sem lahko brez problema in suh prišel na vrh in nazaj. :D

P.S. Ker sem že ničkolikokrat poslušal, kako sem siguren, da sem na pravem vrhu, sem se tokrat odločil, da napišem tudi to. :shock:
Jaz nikoli ne grem nikamor kar na slepo, ampak se doma najprej dobro pripravim. Najprej si v Geopedii ogledam karto (topo in ortofoto) nakar jo potem še sprintam. Zelo v pomoč mi je tudi izletniška karta, ki vedno gre tudi z mano. Še dobro da je naša tehnologija tako napredna, da nam je ponudila še en zelo priročen pripomoček - GPS, ki pa je zmeraj tudi prisoten, tako v avtu kot potem tudi na terenu. :oops: :o :D

NEKAJ SLIK, ŠE NEKAJ

73 lep pozdrav de Robert - S56WRT
73 de S56WRT - Robert

Odgovori