S5/CP-014 Šorta

Moderator: s58r

Odgovori
S56WDN
Prispevkov: 35
Pridružen: 23 Jun 2008, 16:52

S5/CP-014 Šorta

Odgovor Napisal/-a S56WDN »

živjo

.Dopoldne sem v službi pogledoval v nebo in gledal kaj se bo izcimilo iz vsega skupaj.Ko sem se peljal proti domu je bilo vreme kr ok,na rpt se slišim še z Robijem ki pravi da pri njih dežuje in z Francijem ki pravi da je na Jesenicah brez dežja.Hitro odhitim domov napišem najavo ter gas čez smučišče Črni vrh na drugo stran proti Davči nato levo v smeri Železnikov oz Zalega Loga.
Ko pridem do glavne ceste zavijem desno v smer Sorice,po parih kilometrih pa levo za smer Tolmin.Kmalu nas na levi strani pričaka ograjeno parkirišče in kozolček.
Tukaj pustim avto,za dobro vreme vzamem še dežnik in čez cesto ob oz. po hudourniškem potoku v breg. Nizke veje me spravijo v slabo voljo,saj se neusmiljeno zatikajo za aluminij ki štrli iz nagrbtnika :D
K sreči se kmalu na desni strani pot,ki pa je kr pošteno postavljena pokonci ampak nas lepo vodi proti cilju :)
Po nekaj vijugahpridem pod poseko in si rečem zakaj si pa nebi malo skrajšal poti :D in gas naravnost v breg :o

Priznam velika napaka :oops: ,moker do pasu utrip nekje visoko visoko ....
Ko sem prišel na pot sem najprej počakal da me je dohitela sapa :) nato nadaljujem kr po poti ki me pripelje do manše jase.Pot nadaljujenadaljuje naravnost mi pa izberemo stezico,ki nas vodi levo med smreke.Po kakih 250m se pot konča in od tu naprej pa samo še za nosom čez podrta drevesa in nujno strmo v breg :)
Tukaj se spet pojavijo težave z mojim aluminijem saj se neusmiljeno zapenja za veje.Ko pridemo čez to vejevje se pred nami že pojavi vrh ČE JE VRJETI GARMINU :oops: dolg okoli 40m in širok 15m.
Postavim stolp z 4 el. yagi,na frekvenci je že živo zato hitro naredim zveze na Fm grem še na SSB kjer pa ni nobenega odziva,vmes mi veter podere še anteno tako da bom imel doma še malo kleparskega dela :D
Skočim še enkrat na FM kjer naredim še nekaj zvez,medrugimi še eno S2S zvezo,za konec na lokaciji naredim še križ da bojo naslednji aktivatorji vedeli da so na pravi točki ;)
Na poti proti avtomobilu naberem še nekaj jurčkov ter naštejem 25 močeradov :),nato pa še postanek v Železnikih kjer sva z Robijem poskrbela za rehidracijo :lol:

Ob koncu naj se še enkrat zahvalim Robiju-S56WRT za pomoč pri navigaciji

še APRS TRACk poti,ki pa je malo bolj bogi saj ni v bližin nobenega digija
http://www.db0anf.de/app/aprs/stations/ ... 2008-10-02
in pa slike
http://sl.netlog.com/s56wdn/photo/setid=60657
Zbiram tolarje in evre kovance ter bankovce :) tako da če ima kdo kaj zame bom zelo vesel

Odgovori