Stran 1 od 1

S5/CP-024 Polhograjska gora

Objavljeno: 25 Apr 2019, 21:20
Napisal/-a s53xx
Avto parkiram poleg grajskega parka v Polhovem Gradcu od koder krenem do grajskega zajetja, ki stoji nekoliko višje desno ob gozdu. Tam je tudi klopca in lične ter zanimive informativne table, postavljene ob poti ki vodi desno. Prav branje me je zavedlo tako, da sem nadaljeval desno, vendar po kakih petih minutah videl, da sploh ni oznak za moj cilj. Vrnem se nazaj do zbiralnika, kjer se na spletu pozanimam o poti. Pot vodi levo tik ob zbiralniku in ni nič označena in komaj vidna. Začne se strmo vzpenjati in šele po nekaj 50 višinskih metrih zagledam prvo markacijo. Tam se verjetno priključi druga pot. Ves čas se držim bolj desne, prečim dve gozdne poti oz. bolj vlake in dokaj hitro dospem na vrh.
Na vrhu cerkvica z obzidjem, južni del pa manjši travnik in vetrna vreča. Opremo postavim na SZ delu, kar na obzidju. Delo na 40m ni obrodilo sadov, saj sem kasneje ugotovil da imam zgolj 5m vertikalnega dela. Ne samo to, še SOTA zastavica je kontra obrnjena. :) Nekaj bolje, vendar daleč od dobrega je bilo na 30m. 2m zgolj nekaj posameznikov. Kljub vsemu sem se trudil celo uro.
Ker je na vrhu vzletišče za jadralne padalce sem to tudi izkoristil in si tako olajšal pot v dolino ter hkrati še drugače pogledal na kraje kamor zelo zelo poredko zaidem.
Splošni vtis - odlično. Priporočam.

Slika
Stari zbiralnik

Slika
Na vrhu

Slika
Cerkvica in skoraj pripravljen taxi