S5/CP-020 Strmec

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/CP-020 Strmec

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

V moji tretji aktivaciji aktivaciji Strmca je 935m visok Strmec še vedno enako strm.
Na koncu Železnikov sem zavil levo, na Plavžu spet levo in se pripeljal do Ojstrega vrha. Kakor že preje 2x sem se tudi par dni nazaj zapeljal predaleč proti koncu vasi. Težko je najti cesto do pod Strmca, ki poteka skozi dvorišče kmetije. Moral sem zapeljati malo nižje in obrniti, kajti le s spodnje strani klanca se da zapeljati pod hrib. Tam sem pustil avto.

SlikaPeš sem nadaljeval naravnost po kolovozu v smeri vrha. Začetek poti je bil kar blaten.
Še pogled nazaj na Ojstri vrh

SlikaNadaljevanje kolovoza proti gozdu

Slika


Zmerno strm kolovoz je speljan po vzhodnem pobočju hriba, nekje še malo zasnežen

SlikaKo pa tega že malo poraščenega kolovoza zmanjka, sem moral zaviti levo strmo navzgor po zasneženem pobočju proti grebenu. Tu pa Strmec zasluži svoje ime.

Slika


Tudi greben, kjer je bilo še neka snega, je kar strm. Ker nisem videl, kaj je pod snegom, je bila včasih kar nevarnost zdrsa. V pol ure sem prisopihal na vrh, kje je bilo še 20cm snega. Postavil sem PVC drog za 2m GP in polagalko za anteni za 4m, ter 7 in 14MHz SSB. Na 6 FRQ sem naredil 38 zvez.

Slika

Slika

Slika

Slika


Do naslednjič,
Bojan

Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

Re: S5/CP-020 Strmec

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Naredil isto napako, kot sem jo jaz pred leti. Če bi šel levo po cesti mimo kamnoloma oz. peskokopa, je dostop dosti bolj prijeten. Po tisti smeri sem se jaz vračal. Bo potrebno ponoviti in objaviti zemljevid ali pa vsaj preseliti slike na nov strežnik. Slikomat je očitno čisto škripnil :shock:.
Jure S57XX

Odgovori