S5/CP-002 Porezen

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

S5/CP-002 Porezen

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Tokratna aktivacija Porezna je bila spremljevalna dejavnost AA VHF tekmovanja. Ker je na Porezen potrebno spraviti kar nekaj robe, smo se do koče prav lepo pripeljali s terencem. Trenutno je zaradi urejanja ceste v Davči najprimernejši dostop iz Loke preko Hotavelj in Leskovice mimo smučišča Črni vrh do Tuškovega griča. Nadaljujemo mimo kmetije Pod gozdom in naprej po gozdni cesti proti koči na Poreznu. Pred dvema letoma smo to turo prehodili, a takrat nisem bil kaj posebno udeležen v AA tekmovanju.

Slika

Od doma na Poreznu do vrha je le kakih 10 minut – vse odvisno od tega, kaj vse si naložiš v nahrbtnik in primeš v roke. Ko se tekmovanje prične, se počasi lotim tudi SOTA aktivacije. PPS postavim na preizkušeno mesto. Na KV ni težav, na UKV me (razumljivo) moti močno polje klubske postaje, ki tekmuje.

Slika

Kljub vsemu se slišiva z Martinom S5/OE8KKK/AM, ki ravno vzleta z Lesc. Ker mu je Porezen ravno v smeri leta, nas obišče in v začudenje še nekaterih obiskovalcev naredi par krogov okoli vrha. Upam, da je uspel narediti tudi kako sliko :D.

Slika

Aktivacija mine v običajnem tempu in v okviru pričakovanj. Ko končam in pospravim opremo nazaj na izhodišče, me čaka moja izmena na klubski postaji.

Hvala za zveze in spote ter Martinu za obisk!
Jure S57XX

Odgovori