S5/CP-009 Malenski vrh

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

S5/CP-009 Malenski vrh

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Prvikrat sem Malenski vrh CP-009 aktiviral »sproti«. Tudi tokrat ni bilo nič drugače. Nanj se odpravim z Vrhovčevega griča. Kar nekaj vožnje me dodobra spočije po dveh »napornih« pohodih :lol: ... Spust z Ermanovca proti Trebiji, nazaj do Poljan, vzpon v Javorje in naprej po cesti prti Črnemu kalu. Kažipot nas usmeri levo proti Gori, kot tudi pravijo temu vrhu v teh koncih.

Slika

Tu okoli gradijo vodovod, zato je cesta ponekod kar težko prevozna. Kljub vsemu se brez večjih težav pripeljem do cerkvice, kjer bo izhodišče. Kot se za zadnjo aktivacijo tega dne spodobi, bo dostop do vrha najlažji. Po slabih 500 metrih in premaganih okoli 50 višincih sem na vrhu.

Slika

Vreme se menja, zato me z vrha skoraj odpihne. Z uporabo mize ne bo nič, raje se poskušam narediti čim manjši. Na momente mi žvižganje okoli ušes prepreči, da bi sprejel šibkejše signale. Zaradi dokaj gostega drevja je na vrhu potrebno malo piskati, kam postaviti stolp. Lahko pa se umaknete na vzhodno pobočje in bo laže.

Slika

Popoldanski bandi so precej živahni, saj je v etru kar nekaj aktivatorjev. Eden od njih me na 40m najprej naredi, potem pa povozi s svojim CQ-janjem. Tu pa nekaj ne bo v redu, saj gre za izkušenega SOTA operaterja. Naslednji dan mi pošlje opravičilo in navede vzrok – težava z XIT-om. Se zgodi tudi najboljšim :P

Časa je še dovolj, tudi sonce je še visoko. Grem še na Gabrško goro? E, to bi bilo pa že preveč. V treh aktivacijah skupaj sem naredil skoraj 2 km poti in malo preko 150 višinskih metrov. Še s sedla nad Zalubnikarjem do vrha Lubnika je več :P. Operatersko je bila celotna zadeva čisto v redu – bolje, kot sedeti doma in trenirati pile-up na računalniku ;). Tudi tehnični poskus je uspel. Akumulator mi ob uporabljeni opremi omogoča kakih 8 brezskrbnih ur na bandu.

Hvala za zveze in spote! Nekaj slik v večjem formatu je tukaj.
Jure S57XX

Odgovori