S5/CP-005 Koprivnik

Moderator: s58r

Odgovori
s57x
Prispevkov: 272
Pridružen: 09 Jun 2008, 15:40

S5/CP-005 Koprivnik

Odgovor Napisal/-a s57x »

Preden sva šla na Mladi vrh, sva si ogledala pristope na Koprivnik in Malenski vrh, zato ni bilo v nedeljo nobenega zgubljanja časa. V poletnem času bi verjetno lahko aktivirali vse tri vrhove v enem dnevu, seveda brez hitenja pri sami aktivaciji.
Nedeljsko jutro je bilo kar hladno. Kar precej časa sva vozila po -5 stopinjah. Seveda se je temperatura z višino višala in kmalu sva iz meglenega morja. Ko peljeva po stari vojaški cesti po pobočju Starega vrha, se odpre svet proti severu in vzhodu.

Slika

Slika

Izhodišče s tablami:

Slika

Kakšnih 25 minut potrebujemo do izhodišča za Koprivnik. Pot se več ali manj vzpenja in v tri četrt ure sva na prostranem vrhu (rdeča barva). Tabor postaviva kar pri vpisni knjigi. Zavzamem meter debla, kot se je izkazalo, nisem nikogar oviral. Lahko meni, nataknem si slušalke in se odcepim, brat pa naj se ukvarja z EPP. Če je že mojster za postavljanje antene, naj še razlaga, kaj se dogaja.
Žal se je »predelava« stare SOTA antene za delo na 80m malo zavlekla, ker sem se sproti urezal v prst. Saj je vsakumur poznana kombinacija tanke žice in olfa noža. Zraven PPS s čudovitim razgledom

Slika

je kot nalašč suha veja,

Slika

obnjo priveževa fiberglas in že sva v KVP. Na CQ ni velikega odziva, zato se nekajkrat sprehodim po bandu in pike pač dobil tisti, ki me je slišal. Zanimivo, kasneje mi Laci, HA7UG pove, da me je tudi slišal. Škoda, da ni poklical.
A sva sploh anteno prav obrnila?
Slika

Z vertikalko sva se bolj potrudila, sevalec sva prav umetelno speljala, da ja ne bi zgubila kaj moči ;) .

Slika

Slika

Sonce je prijetno grelo v hrbet in zdi se mi, da me je brat za nekaj časa »zapustil«. Na bandu ni bilo posebne »gužve«. (kasneje tudi ugotovim, zakaj… pa o tem raje ne bi).
Glede na najina leta in »certifikate«, ki jih imava oba glede določenih »sklopov«, zadnji del poti, kjer so markirane bližnjice, opraviva kar po poti. Naslednjič greva gotovo tukaj tudi gor, saj sva porabila za spust le 30 minut, in to brez nevarnosti zdrsa na gladkem listju in kar se pač skriva pod njim.

Slika

Greva še na naslednji grič? Greva!

73 es cu Jurij, s57x

Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

Re: S5/CP-005 Koprivnik

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Lep' :D

Počasi bo vojaška cesta, ki pelje iz Zaprevala preko smučišča do izhodišč za Koprivnik in Mladi vrh, lahko pa tudi naprej do Črnega kala, postala neprevozna. Testirati so začeli topove za zasneževanje, zato smo se včeraj po neuspeli aktivaciji Blegoša, ki jo je odpihnil veter, kar pošteno drsali :? ...
Jure S57XX

Odgovori