Mahnili smo jo na Javorje, Žetino, Črni kal in tam ostro desno po stari (a kar solidni) vojaški cesti v smeri Starega vrha. Odločili smo se, da se povzpnemo po "zahodni poti", ki se začne ob neki jasi (strmem travniku) z lovsko prežo. Karta. Markacije nas sicer želijo takoj po vstopu v gozd usmeriti ostro desno v hrib a se odločimo, da jo mahnemo po solidni gozdni poti, ki nas ob zobanju malin pripelje do sedla med Romovcem (1250) in Koprivnikom. Tu se ponovno priključimo na markirano pot, ki nas pelje proti cilju (tabla pravi 0.5h do Koprivnika). Nekaj časa še sledimo gozdarsko cesto. Pot, ki se odcepi proti vrhu ni težko zgrešiti, saj jo označuje zgolj markacija in puščica narisana na smreko. Kaka rdeče/bela tabla nebi bila odveč.
V začetku je stezo med gostimi smrečicami kar težko slediti, saj je dokaj slabo uhojena. Gledaš, kje so najbolj polomljene suhe veje smrek v spodnjem delu debla in vijugaš sem in tja. No, ta labirint ne traja dolgo, saj se po kakih 100m pride v bukov gozd, kjer je podoba povsem drugačna. Če odštejemo kar dobro strmino (resno se jo opazi šele pri sestopu

Na vrhu se pokaže, od kod Koprivniku ime. Kopriv cel kup - še posebno tam, kjer je najboljše mesto za postavitev PPS-a. Malo "arcnij" za delavce in nekaj palice in gojzarjev za koprive in zadeva je pripravljena za delo. Začnem na 40m, kjer pa prvi naval hitro potihne. Se pozna, da je bil vrh že večkrat aktiviran. Zamenjava z Milanom, ki se spravi na 40m SSB, nato pa pa 30CW. Vmes se jaz oglasim na 2m, kjer mi uspe narediti 6 zvez s samimi starimi znanci z banda (še nikoli toliko na UKV

Pospravimo hitro. Jaka je tačas, ko sva z Milanom uživala na postaji, nabral liter malin in borovnic - bodo še doma zadovoljni. Hkrati zagotavlja, da se nam zagotovo pridruži tudi na Partizanskem vrhu (le doma ne smejo vedeti za medvede

V Poljanah se na zasluženem pivu dobimo še z Dejanom S56WDN, ki s prve roke pove, kaj se je dogajalo na poti proti Triglavu in helikopterski vožnji v dolino. Upam, da napiše kaj tu gor - vsem nam v opomin

Skratka, en prijeten izlet - le kopriv bi lahko bilo manj

Slike še pridejo.