S5/CP-021 Kucelj

Moderator: s58r

Odgovori
s57x
Prispevkov: 272
Pridružen: 09 Jun 2008, 15:40

S5/CP-021 Kucelj

Odgovor Napisal/-a s57x »

Od Takrat, ko je Jure Kucelj dodal na črno listo, so se »zadeve na terenu« spremenile. Vrh je namreč postal, kot že mnogi pred njim, pavi kultni hrib.
Odločim se za krožno pot, saj so mi kraji, kjub bližini, neznani. Do Studorja pripeljem prek Cerkna in Leskovice. Ker vsi uporabljamo karte in verjetno tudi navigacijo, nam pot do Makovc ne bo delala težav.

Slika

Slika

Slika

Ko občudujem zanimive bore, me pokliče Zvone. Kratek posvet in povabilo na kavo – in že rinem naprej v breg. Da dobim vsaj malo tistega občutka – prvič, zadnjič in nikoli več, sem ob izdanku bele zdrobljene kamnine (ne, ni ostanek peska za posipanje HI, gre za prelomno cono, to se vidi tudi po konfiguraciji terena), zavil desno v gozd in počasi sopihal navzgor. Pod vrhom stopim na dobro uhojeno stezo. Presenečen ugotovim, da je na vrhu celo vpisna knjiga. Niti sapa še ni prišla za mano, ko z druge strani pridrvita dve mladenki. Sledi kratka zgodovina vpisne knjige, pa SOTA dela … in že odhitita naprej. (krožno pot iz Studorja opravijo v eni uri)

Slika

PPS postavim kar na vrhu hriba, tista skala je kot nalašč za naše početje. Malo čaram s fiberglasom, da je sevalec vzorno postavljen, položim še tri radiale, popijem kavico – a, ja, to pa ne, in pričnem z delom. Prva zveza je Roy, ki me spotira in takoj je dosti dela. Žal se postavi malo višje postaja, ki gotovo ni QRP, jaz pa brez filtra! Nekateri so še vedno zelo neučakani, pa kličejo dvakrat, trikrat, štirikrat; temu primeren je tudi rezultat. Tokrat dobim celo raport 119. Kako se to sliši, nimam pojma.
Razumem 519, če ni nobene črtice na S metru, sprejemaš pa normalno, je 509? Kdo bi vedel … Vsake toliko moj signal očitno izgine, več postaj pravi, da imam QSB – ni čudno, vsake toliko veter kar dobro potegne in fizika opravi svoje.
S hriba se vrnem po dobro udelani stezi; prav prijeten nedeljski izlet je za mano!

Za kakšno kasno popoldansko aktivacijo je najenostavnejša pot na vrh po kolovozu
Slika

in po stezi mimo bora v breg
Slika

73 es CU Jurij, s57x

Odgovori