S5/CP-016 Škofje

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

S5/CP-016 Škofje

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Škofje (974m) mi je bilo všeč že takrat, ko sem ga obiskal prvič. Strma travnata, ponekod pogozdena, pobočja in lahek dostop so prav primerni za hitro aktivacijo. Do izhodišča se pripeljem preko Hotavelj in doline Kopačnice in Podplečice (temno modra).

Slika

Na poti nas čaka kake tri kilometre makadama, a je vse skupaj za kakih 5km krajše, kot če bi se zapeljal čez Kladje. Avto pustim v varstvu »bohca« v neposredni bližini kažipota za Škofje.

Slika

Vzpon opravim po deloma markirani poti, ki se v začetku kar dobro zarašča. Nekoliko više je deloma zasuta z ostanki, ki so jih kmetje pospravili s travnikov. Zadnji del poti iščem dele, ki so že pokošeni, da ne delam škode na visoki travi.

Slika

Vrh je še vedno tam, kot je bil a imam občutek, da je stara oznaka iz časov Rapalske meje nekoliko bolj razpokana. PPS postavim na severni strani grebena, saj želim, da me gozd v to smer čim manj ovira. Vertikalka je na tem vrhu v prednosti, saj bi morali dipol ali obrnjeni »V« kar malo poštrikati med vejami. UKV-jaši nebi smeli imeti posebnih težav.

Slika

Na bandu je podobno, kot dan prej na Miklavžu. Sedmica tudi tokrat ni najboljša in tudi tokrat je kriva motnja. Vseeno naredim solidno število zvez. Uro in pol traja, da ne najdem več korespondentov.

Slika

Vračam se »na okoli« po kolovozu. To smer bi lahko ubral tudi kolesar. Upam, da ni bil kdo od sotašev, ki je je s kolesom kar počez mahnil proti vrhu, neozirajoč se na visoko travo.

Hvala za zveze in spote!

Nekaj slik v večjem formatu je tukaj.
Jure S57XX

Odgovori