S5/CP-004 Partizanski vrh (Kotlič)

Moderator: s58r

Odgovori
s51zj
Prispevkov: 93
Pridružen: 12 Apr 2009, 18:48

S5/CP-004 Partizanski vrh (Kotlič)

Odgovor Napisal/-a s51zj »

Po odločitvi, da aktiviram Partizanski vrh, pregledam in stiskam karte (geopediine) tega območja ter preberem poročila dosedanjih aktivacij, stiskam tudi Juretovo (S57XX) karto iz opisa njegove aktivacije tega vrha viewtopic.php?f=10&t=1792&start=0. Prvič sem bil v teh gozdovih Jelovice in res se nisem želel izgubiti. Nič od teh priprav ni bilo odveč, saj sem kljub temu na kar nekaj križiščih z garminom in karto v roki tuhtal, kje natančno je moja pozicija na karti in kam naj zavijem.

Iz Ljubljane sem skozi Škofjo Loko odpeljal do Železnikov in do Dražgoš, od tam pa sem sledil oznakam za Bičkovo skalo. Ko se na vrhu planote pri informacijski tabli in manjšem parkirišču konča asfalt, nadaljujem po makadamski cesti. Na prvem križišču po nekaj sto metrih sem zavil levo, nato pa s karto in garminom ter na nekaterih razpotjih malo po občutku sledil cesti, ki me je pripeljala do mojega izhodišča, kjer sem parkiral avto. Oznak ni nikakršnih. Nazaj grede sem izmeril, da je od tega izhodišča do informacijske table le 6 km, pa sem ves čas, ki sem ga imel glede na napovedan pričetek dela v rezervi za hojo, porabil prav na temu delu poti.

Slika
Modro označen zadnji del poti z avtom, rdeče peš

Slika
Izhodišče


Od izhodišča sem jo mahnil desno navzgor po vlaki, ter nato sledil gozdnim potem (in garminu).

Slika
Vlaka pelje tudi mimo figure, ki vije roke nad glavo

Po dobre pol ure hoje sem že prispel na poseko pod samim vrhom. Par metrov do vrha je res strmih in zaraščenih. Vrh je označen z »mejnikom« in nad njim je bilo ravno dovolj veliko »okno« v nebo, da sem brez težav postavil vertikalko. Tudi prostora za operaterja ni več kot za enega.

Slika Slika


Z delom pričnem malo pred 13. uro po našem času na 7 MHz/cw. Že po prvi zvezi me David G3RDQ »spotira« in pri naslednjem cq sota se vsuje plaz klicev, ki me sicer vedno navduši, pa tudi spravi v zadrego, saj redkokdaj že »od prve« sprejmem kakšen znak v celoti. Kot običajno pa gre z vsako zvezo bolje in tokrat uspem slišati in narediti zvezo tudi nekaj domačimi prijatelji (S51ZG, S52ON, S57AX). Ko se mi po pol ure tudi na cq ne oglasi nihče več prestavim anteno in postajo na 10 MHz/cw in tudi tu je po prvi zvezi z DL3HXX in njegovem spotu kar nekaj interesentov, je pa v približno istem časovnem obdobju izkupiček zvez precej manjši kot na 7 MHz. Poskusim še na 14 MHz/cw, kjer se mi takoj oglasi Jurij S57X/p iz SOTA vrha S5/KS-020, nadaljnje klicanje pa je bilo brez uspeha. Delo na 144 in 433 MHz/fm pa je bilo kot običajno bogato z zvezami in prijetno za klepet z vsemi. Šest zvez je bilo na teh frekvencah S2S. Z delom sem zaključil okoli 15 ure po našem času, pospravil in se brez zapletov vrnil do avtomobila.

Skupaj sem naredil 61 zvez od tega 23 Na 7/cw, 14 na 10/cw, 1 na 14/cw 20 na 144/fm in 3 na 433/fm. 7 zvez je bilo S2S. Vsem hvala za zveze in spote.

73, Sergej S51ZJ

Odgovori