S5/CP-004 Partizanski vrh

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

S5/CP-004 Partizanski vrh

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Partizanski vrh (tudi Kotlič) je najvišji vrh Jelovice. Najdemo ga nad Dražgošami, nekoliko severneje od Dražgoške gore. Za ponoven obisk se odločim ravno na dan zmage, 9. maj. Na vrhu bom tretjič, a sem se prvič raje umaknil zaradi medvedovih sledi. Ma, nisem jest ko Miloš, da bi se prepiral z medvedom, a je tisti štor tam moj ali njegov ;)

Slika

Dostopam po cesti Šk. Loka – Rudno – Dražgoše in naprej po asfaltni cesti vse tja nekam okoli Homa (1173), kjer se asfalt konča. Nadaljujem po dokaj solidni ovinkasti in »gor – dol« cesti. Na marsikaterem mestu so še ostanki snega, a so bili zameti že predhodno prebiti. Sneg me dokončno ustavi par sto metrov pred predhodno načrtovanim izhodiščem (modro).

Slika

Za ogrevanje bo tudi cesta dobra, prav hudo mi tudi ne bo, saj ni nikjer žive duše. Povsod se pozna, da je tu še pred kakim dnem ležal sneg. Podrto drevje in zložene veje smrek počivajo tako, kot je gozdarje lani presenetil sneg.
Kot rečeno, sem tu bil že dvakrat. Precej blatna pot, pa malo počez v breg … Sem iskal tisto sled, da bi primerjalno obe prikazal na karti, ap je nekam izpuhtela.
Tokrat se odločim poiskati pristop z druge strani (redeče). Odločitev je prava. Precej visoko pelje solidna vlaka za katero pa se bojim, da bo kasneje, ko bodo ponovno zabrneli stroji, postala podobna stari, prej prehojeni poti.

Slika

Na nekaterih koncih so preko poti prevrnjena drevesa, zato je potrebno malo vijugati med vejami. Zadnji del poti poteka po lepem brezpotju – greben med globokimi vrtačami, ki nas pripelje nekam na sredo poseke pod vrhom, ki jo aktivatorji že poznamo.
Bazni tabor mi predstavlja primeren štor. Prostora za moje antene je več ko dovolj, a tudi z dipoli nebi bilo problemov. Da bi kaj postavil na samem vrhu, je praktično nemogoče, saj se je tam okoli zvrnilo še nekaj drevja.

Slika

Band je prava veselica – kljub KV kontestu. Tokrat začnem na UKV, pa potem na 30m. Ko se umiri, se nekoliko očisti 40m band, kjer se zabava nadaljuje. Malo sem in tja med bandi in ko po 2.5 urah ravno želim na 20m poklicati CQ TEST prileti nekaj kapelj. Zato na hitro pospravim (žal prehitro) in se odpravim proti avtu.

Slika

Na povratku del poti naredim po nekoliko drugačni poti. Vlak je toliko, da se je kar težko odločiti. Če se le držite približno prave smeri, vas pripeljejo na cesto.

Slika

Vračam se po isti poti. Na Bičkovi skali se malo razgledam okoli, saj drugod razgledov ne boste deležni. Tale smer dostopa je prijetnejša od tiste iz ceste na Rovtarico. Precej visoko se pripeljemo po asfaltu, morala bi biti tudi krajša za kilometer ali dva. Jelovica v tem koncu je prepredena z bolj ali manj dobrimi cestami in vlakami. Večine v kartah ne boste našli, oznak pa tudi ni, zato se boste morali zanašati na karto, občutek za gibanje v naravi in morda elektronske pripomočke.

Vsem hvala za zveze!
Jure S57XX

Odgovori