S5/CP-005 Koprivnik

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/CP-005 Koprivnik

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Danes dopoldan sem bil na Koprivniku. Od Črnega Kala se da peljati z avtom naprej le 100m, potem pa hlodi in plaz snega na cesti. Tam sem obrnil in parkiral. Potem pa peš po blago vzpenjajoči cesti, delno suhi, delno zasneženi kakih pol kilometra do jase na levi strani z lovskim stojiščem. Saj še veste, zakaj so lovska stojišča po Tonetu S56RTS: da se vanj skrijejo lovci pred divjimi živalmi. Tu sem zavil levo navzgor po kolovozu, kamor me je usmerila tudi smerna tabla za Koprivnik. Do sedelca je bil ta kolovoz deloma zasnežen. Na tem manjšem sedelcu je spet smerokazna tabla, kjer je potrebno zaviti tokrat desno.

SlikaPar metrov naprej so bili na poti celi kupi porabljenih petard. Še od silvestrovanja? Jej, jej jej, kaj se vse to počne sredi gozda v naravi. Kam bo potrebno iti nasledni mesec pospravljati, pa vedno le za drugimi?!¸

Slika


Potem pa spet po kolovozu v smeri proti vzhodu, ki je postajal čedalje bolj zasnežen. Zadnjih 100 višinskih metrov se mi je pa prav nemarno vdiralo v sneg.
Med potjo je grmelo, pa o tem najprej nisem bil povsem prepričam. Mogoče pa v kakem kamnolomu minirajo? Potem sem pa le zagledal črnino nad Ratitovcem, od kjer je grmelo. Malo pod vrhom je grmenje prišlo nad mano in vsulo se je babje pšeno. V metežu sem prilezel na vrh. Kjer je bilo pod bukvami brez snega, se je takoj pobelilo.

Slika


V takem vremenu sem delal le s kratko teleskopsko anteno, pod dežnikom na tleh pa sem vpisal 11 zvez na 2m. Po 10 minutah sem naredil zveze z vsemi, ki so me slišali in odbrzel navzdol še vedno v metežu mešanice snega in babjega pšena. A čez 10 minut je nehalo padati! Pri avtu je pa že posijalo sonce. Če bi bil na vrhu bolj vztrajen, bi naredil veliko več zvez. Eni so pa zaradi grmenja takrat tudi izključili antene.

Toliko o 10 minut dolgi (bolje kratki) aktivaciji brez preoblačenja, Jure bi sigurno napisal več.
73 de Bojan

Odgovori