S5/CP-034 Vrh (Debeli hrib)

Moderator: s58r

Odgovori
s51zj
Prispevkov: 93
Pridružen: 12 Apr 2009, 18:48

S5/CP-034 Vrh (Debeli hrib)

Odgovor Napisal/-a s51zj »

Ko sem bil v nedeljo okoli 13 ure prost obveznosti, zaradi katerih sem mislil, da bo tako kot prejšnja šla tudi ta nedelja mimo brez SOTA aktivacije, sem si za popoldansko aktivnost hitro izbral 540 m visoki Vrh na Debelem hribu nad Dragomerjem, spakiral nahrbtnik in se iz Ljubljane po stari cesti proti Vrhniki odpeljal do Dragomerja. Tam sem ob križišču ceste, ki zapelje v Dragomer, na parkirnem prostoru gostišča, parkiral. Iz ceste, ki pelje naprej v naselje se takoj odcepi ozka cesta desno navzgor mimo nekaj hiš, potem pa je prvi edini možni odcep na kolovoz desno, ki je bil danes pod snežno odejo, ob njem pa je tekla v snegu dobro izhojena gaz.

Slika
Krenil sem po tej gazi, nato ubral eno bližnjico naravnost navzgor, spet prišel na gaz in nato nadaljeval po njej do vrha. Na nekaj mestih sem opazil planinske označbe. Na vrh očitno vodi več pešpoti, pa tudi nekaj kolovozov. Sam sem do vrha potreboval skoraj uro. Hoja po razmočenem snegu je bila kljub gazi kar utrujajoča in počasna. Od vrha naprej proti SZ sem na drevesih opazil oznake CP in od obiskovalcev izvedel, da to niso SOTA označbe ampak da tu poteka tudi Cankarjeva pot. Vrh je označen s kovinsko tablico na drevesu, na kateri piše 541 m in opremljen z nekaj preprostimi klopcami ter vpisno knjigo. Morebitnega kamna, ki bi označeval vrh zaradi snežne odeje nisem niti iskal. Tako kot celotna pot je tudi vrh poraščen z mešanim gozdom, tako da razgleda ni, je pa drevje dovolj visoko in redko, da je prostora za vertikalko dovolj, za dipol pa bi se bilo potrebno bolj potruditi. Ko bo vse ozelenelo, bodo razmere za antene še nekoliko omejene.

Slika
Vrh
Slika Slika
pps

Počistil sem eno od klopi in namestil postajo s priborom. Za polagalko tudi tokrat nisem potreboval vrvic, zapičil sem jo v sneg, ga poteptal in stala je kot pribita. Z delom sem pričel ob 15.20 po našem času na 10MHz/cw. Na cq SOTA se mi je prvi oglasil Janez S51ZG in ko je objavil spot (hvala) sem imel dela za naslednjih 25 minut. Nato sem na dveh metrih/fm kljub vztrajnemu klicanju naredil le nekaj zvez, na 70 cm/fm pa le eno.
Z delom sem zato zaključil in po isti poti (razen tiste bližnjice) sestopil do avta, zadovoljen, da sem uspel v nedeljo stisniti tudi to, čeprav kratko aktivacijo.

Slika
Še zapis poti: modra gor, rumena dol

Naredil sem 24 zvez. 18 na 10 MHz/cw, 5 na 144/fm in 1 na 433/fm.

Vsem hvala za zveze, se slišimo.

73, Sergej S51ZJ

Odgovori