S5/CP-005 Koprivnik

Moderator: s58r

S5/CP-005 Koprivnik

OdgovorNapisal/-a s51zj » 07 Okt 2009, 17:29

To nedeljo me je mikal Blegoš v škofjeloškem hribovju, pa se mi je zdelo, da bo glede na lepo vreme le preveč oblegan s planinci in turisti in ker sem bil tokrat sam, sem se odločil za obisk bližnjega Koprivnika z referenčno SOTA oznako S5/CP-005.

V Škofji Loki sem zavil za smer Gorenje in po dolini Poljanske Sore vozil do Poljan, kjer sem zavil desno proti Javorju. Tam zavijem levo za smer Gorenja Žetina, ves čas pa sledim oznakam ob cesti, ki me usmerjajo za Blegoš. Tako me pot pripelje do križišča Črni kal, kjer je izhodišče (tudi) za pot na Blegoš. Avtomobilov je bilo nešteto (tudi ura je bila že skoraj 11 po našem času) in zasedeni so bili vsi možni kotički tudi ob cestah. Tako v križišču zapeljem desno in se po cesti peljem kakšen kilometer do točke, kjer cesto prečka pešpot za Koprivnik, ki začne v Gorenji Žetini.

Slika

Tu parkiram ob cesti in peš nadaljujem po gozdni poti mimo lovske preže strmo navzgor. Držim se kar te poti (na enem Y razcepu grem po zgornji). Pot ne pelje direktno na vrh tako kot je na karti označena planinska pot, temveč poteka proti vrhu nekoliko bolj položno ob zahodni strani, pot nato preide v stezo in nas na vrh pripelje iz severne strani.

Slika Slika

V dobre pol ure sem prisopihal na vrh, ker je skrinjica z vpisno knjigo in v tla montiranim žigom, v bližini pa najdem tudi kamnito označbo vrha. Lep razgled je v smeri proti severovzhodu, tudi Blegoš proti zahodu je lepo viden.

Slika Slika


Ker je praktično brezvetrje, sonce pa kar pripeka, si mesto za pps najdem v bližini označbe vrha v ne pregloboki senci mlajšega drevesa. Začnem z delom na 7MHz/cw in že po prvem pozivu me zasujejo s klici. V 20 minutah napravim 14 zvez nato me pokrije en QRO, ki na vprašanje QRL? ni slišal ne mojega niti drugih čakajočih odgovora: NO. Ker nove prazne frekvence okoli QRP nisem našel se preselim na 10 MHz, kjer kljub spotu G4SSH v pol ure naredim le 8 zvez. Ob 12,24 po UTC se oglasim še na 2 metrih/fm. Aco S52Q objavi spot (hvala) in doživim pravi pileup. Hvala za potrpežljivost vsem, ki ste čakali. Narejene so bile tudi 3 S2S zveze: S57MS/p Marko je bil S5/JA-013, Marija S52AL/p in Robi S56WRT/p pa na S5/CP-019. Po tričetrt ure sem poklical še na 70 cm in s korespondenti iz 2 m je bilo narejenih že nekaj zvez na tem bandu.

Slika

Skupaj sem spravil 57 QSO: 14 na 7/cw, 8 na 10/cw, 28 na 144/fm in 7 na 433/fm. Vreme je bilo enkratno, temperatura ravno pravšnja, tako da je bila tudi po tej plati prav uživaška aktivacija. Ob 15.30 uri po našem času sem prav počasi pričel pospravljati in se vmes nastavljal prijetnemu popoldanskemu soncu. Navzdol sem šel po markirani stezi, ki je, dokler ne pride na prej opisano pot, hudo strma. Dobro, da nisem lezel po njej navzgor. Ob poti se je ponujalo kar nekaj takšnihle lepih gob.

Slika


Hvala vsem z zveze, se slišimo z naslednjega hriba.

73, Sergej S51ZJ
s51zj
 
Prispevkov: 93
Pridružen: 12 Apr 2009, 16:48

Vrni se na CP - Škofjeloško, Cerkljansko in Polhograjsko hribovje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost