S5/CP2032 Ključ

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/CP2032 Ključ

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Danes sem bil s kolesom na Ključu.
Za vasjo Dvor pred Polhovih Gradcem sem zavil levo in v Dolenji vasi še enkrat na prvi makadamski cesti zapeljal levo v klanec.
Tam sem parkiral avto, saj v Dvoru za avto ni prostora. Presedlal sem na kolo in počasi neogret zagrizel po na novo nasuti cesti v klanec. Naslednji del ceste je bil na novo povaljan in je šlo že lažje. Nad hišo je že slabša cesta zavila levo, jaz pa sem zavil navzgor po zelo strmem dobrem kolovozu. Seveda je bilo za kolo prestrmo in ga je bilo potrebno porivati.
A veste, kaj je najbolj pomembno za gorsko kolesarjenje? Miloš, Dejan, pa še kdo vedo: dobri čevlji!
Potem se je menjavala vožnja in porivanje. Vseskozi sem se držal desnih kolovozov. Končno sem prišel do markirane poti in smerokazov

SlikaMalo dol, malo gor in po slabih 10 minutah sem pripeljal na vrh, to je Ključ, Evo še mene "SOTA kolesarja", en nahrtnik zadaj, en pa spredaj

Slika

Na fotografiranje med aktivacijo pa sem kar pozabil.
Na 2m sem naredil 11 zvez, na 70cm se pa s Francijem le s teleskopsko anteno nisva uspela slišati.

Mislil sem iti še na Polhograjsko goro, pa sem si premislil. Drugič, pa spet s kolesom.

Navzdol je pa šlo brez porivanja. Peljal sem po napol cesti, napol kolovozu, nekje zelo razriti od vode. Dol sem pripeljal 50m naprej od tam, kjer sem zavil navzgor. Pri tisti hiši ob asfaltni cesti je tudi smerna tabla za Ključ in za Dom na Ključu. Ampak ta dom je južno od Ključa v smeri proti Horjulu, zato ga jaz nisem videl. Pa saj je odprt samo ob vikendih.

Hvala za odziv in za spota
LP do naslednjič
Bojan

Odgovori