S5/CP-025 Planica

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

S5/CP-025 Planica

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Planica je najvišji vrh v grebenu, ki poteka od Čepul proti Križni gori. Krožni pohodniški izlet Škofja Loka - Križna gora - Planica - Crngrob - Škofja Loka je lahko prav prijetna celodnevna dogodivščina v zgodnjih spomladanskih, poznih jesenskih ali zimskih razmerah. Poleti zna biti, zaradi nizke višine, zadeva prevroča za take podvige.

No, ker nisem ravno ljubitelj visokih temperatur, sem si tudi tu zadevo olajšal. Z avtom se da sicer priti skoraj do vrha, a sem se odločil, da ga pustim na Lavtarskem vrhu. Od tam je le nekaj več kot 100 višinskih metrov vzpona do vrha, ki ga skoraj v celoti zaseda nova cerkev.

Hitro pripravim načrt, kako postaviti dipol, da se bo lahko raztegnil po omejenem prostoru. A glej ga šmenta. Nikamor ne morem zabiti klinov, ki jih potrebujem za fiksiranje droga :o To se mi ni do sedaj še primerilo. Le kaj so naredili s tistim zemljiščem. K sreči me iz zagate reši lesena klopca, ki je dovolj težka, da bo prenesla 10m fiberglas. Le na pravo mesto jo je potrebno prenesti.

Od tu dalje je postavljanje že rutina. Na 40m je tekmovanje zato gremo na 30m. Takoj "snamem" soimenjaka, ki grmi na bandu, nato se odpeljem malo stran. Kot se kasneje izkaže - premalo stran, saj sva z X-i naredila kar nekaj zmede na bandu. Se bo potrebno prihodnjič bolj odmakniti.

Naval se v pol ure umiri zato skočim še na 40m. "Standardne" SOTA frekvence so pokrite s tekmovalci, zato najdem prvo prosto frekvenco in pričnem klicati. Žal brez posebnega uspeha zato se odločim, da pogledam še 2m - pa me čaka še eno presenečenje. Postaja se noče prižgati. :evil: Ne pomaga noben reset. Kot kaže, je Accu zadela kap. Rezervni akumulator pa se doma polni za drugi dan. Se opravičujem vsem ki so zaman čakali na frekvenci.

Pospravim, klopco postavim na staro mesto in jo malo po ovinkih mahnem proti avtu ...

Nauk zgodbe: S seboj imej tudi kabel za priklop ročne postaje na "glavni" akumulator.

Še karta: http://www.geopedia.si/#T184_b4_x445995_y118387_s14
Jure S57XX

Odgovori