S5/CP-035 Smledniški hrib

Moderator: s58r

S5/CP-035 Smledniški hrib

OdgovorNapisal/-a s57xx » 16 Apr 2009, 16:13

Smledniški hrib, oziroma Stari grad, je še eden od vrhov, ki si ga lahko privošči vsak. Primeren je tudi za družinski izlet, kar sta dokazala tudi 2 in 4 leta stara Aleksander in Viktor, ki sta veselo primaširala na vrh in nazaj do avta.

Slika

Od kar so Stari grad delno obnovili in posekali drevje v neposredni okolici, ga opazimo že od daleč. Tokratna ekipa – Anka S57ONE in Stane S52RO z naraščajem in moja malenkost – se ga seveda lotimo iz smeri Škofje Loke. Mimo Jeprce, Zbilj in Valburge pridemo do križišča za Smlednik. Kažipot za Stari grad opazimo malo naprej – pod pričetkom kalvarije. Pametnega prostora, kjer bi pustili avto ni, zato bo potrebno nadaljevati nekaj sto metrov naprej do gozda, kjer je označeno parkirišče. Od tu naprej lahko nadaljujemo peš kar po cesti, lahko pa tudi sekamo kakega od ovinkov.

Slika

Precej hitro pridemo na sedlo neposredno pod gradom, kjer se nahaja naslednje parkirišče – za tiste, bolj komot. No, najbolj utrujeni se lahko pripeljejo neposredno pod grad :lol: , kjer se lahko neposredno iz avta usedejo za mizo in si po neizmernem naporu naročijo pivo :P .

Slika

PPS postavimo na enem od platojev gradu. Klini gredo v trda tla le ob pomoči kladiva. Stane se loti svoje prve aktivacije na UKV-ju, jaz začnem na KV. V eter spraviva tudi klubski znak S59DKR/P. UKV ODX je S51DI na 70MHz. Skompletirava tudi S2S zveze za 50 in 145MHz. Žal se Anka odpove svojemu poizkusu aktivacije, ker mora po gradu loviti malčka, ki se podita okoli in uganjata drugim obiskovalcem bolj ali manj prijetne norčije :oops:.

Obisk razvaline in lokala pod njo je precejšen. Nekateri so zvedavi, drugi malce nezaupljivi, tretji pa kar malo grdo gledajo. Za tako številno odpravo kar hitro zaključimo, saj »futra« na bandih ni ravno v izobilju. Bo pa prihodnjič boljše :!: Takrat bi se veljalo sprehoditi malo naokoli po grebenu, ki vodi s sedla proti Repnjam. Še bolje bi verjetno bilo tam začeti pohod in se tako izogniti avtom, ki dvigujejo prah po cesti proti vrhu :idea: .
Jure S57XX
Uporabniški avatar
s57xx
 
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 06:08
Kraj: Škofja Loka

Vrni se na CP - Škofjeloško, Cerkljansko in Polhograjsko hribovje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost